Autor stránek

Autor stránek

Zde může být text o autorovi

Stránky tělesné, duševní a citové harmonie

Jaká témata máte v oblibě?

Celostní péče (11 | 65%)
Rozhledy (2 | 12%)
Recepty (4 | 23%)

Moučník s černou jeřabinou

Černé jeřabiny zavařujte s větším množstvím cukru. Jsou dost trpké, a tak se hodí je předvařit v cukerném roztoku.
Postup:
Rozpusťte 1,5 kg cukru v 1 litru vody (získáte 1,9 l nálevu. V něm jeřabiny předvařením ztratí tuhost a částečně se prosladí. Nesmí se však rozvařit.
Předváření ukončete, když jsou jeřabiny změklé, elastické a zcela prosáklé cukerným roztokem.
Zavaření:
Už v tomto stavu je můžete použít. Nebo je také zavařit. Vhodnější jsou menší sklenice. Naplňte ji bobulemi a zalijte cukerným roztokem, v němž jste jeřabiny předvařili. Poté je sterilujte ve vodní lázni horké 80 °C po dobu 20 minut.
Jeřabiny v zimě
V zimě můžete sladkými kuličkami ozdobit třeba buchtu a cukerným roztokem si osladit a ochutit čaj. Trpkost plodů sice zcela nevymizí, ale hřát vás může vědomí, že dopřáváte svému tělu opravdu zdravou potravinu.
Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
(c) Maura and Eleonora, 2010
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one