Autor stránek

Autor stránek

Zde může být text o autorovi

Stránky tělesné, duševní a citové harmonie

Jaká témata máte v oblibě?

Celostní péče (11 | 65%)
Rozhledy (2 | 12%)
Recepty (4 | 23%)

Medovina

Recept na starodávný medový likér se vytratil z běžných domácích kuchařek. Ale nyní si ho lze připravit v domácím pohodlí a pro zdraví i přichucování potravin.

Ingredience

250 g medu
1/2 l vody, trochu skořice, rumová tresť, 1/4 l lihu (slivovice)

Postup:
Vodu a med svaříme a přidáme skořici. Po vychladnutí přidám tresˇa líh nebo slivovici a dolijeme vodou tak, abychom získali 1 litr medoviny.

Domácí cinzano

Domácí cinzano je vynikající nápoj, který oceníme v létě, kdy se můžeme osvěžit chlazeným nápojem s vynikající chutí a bez škodlivých látek.

Ingredience:
500 g rýže
1 kostka droždí
1 citron
4 kuličky nového koření
4 hřebíčky
1 muškátový oříšek
zázvor
tymián
mletá skořice
muškátový květ
1,5 kg cukru

Postup:
Rýži dobře propereme ve studené vodě, dáme do 5 litrové láhve a posypeme droždím.Potom přidáme koření, kůru z citronu a oloupaný citron nakrájený na dílky. Převaříme 3,5 litrem vody, přidáme cukr a vlažným roztokem směs zalijeme. Láhev uzavřeme celofánem a propícháme jehlou. Necháme 6 týdnů kvasit. Potom pomocí hadičky stočíme do lahví a necháme ještě 10 dní pročistit. Aby byl nápoj čistý, filtrujeme jej přes papírový filtr na kávu. Po usazení kalu za 10 - 14 dní stáčíme do nových lahví, které jsme předem vypláchli. Skladujeme v chladnu a temnu. Nápoj mícháme s ledem a citronem nebo mícháme s coca-colou.

Likér z černých jeřabin

1,5 litru šťávy z černých jeřabin
1 l vody
750 g cukru
1 lžička kyseliny citronové
1 menší hrnek černé kávy
1/2 l žitné
1 lžička griotkového aroma

Vylisovanou šťávu z jeřabin svaříme s vodou. cukry a kyselinou citronovou a necháme přejít varem. Pěnu sebereme a přidáme černou kávu, žitnou a griotkovou aroma. Horké nalijeme do sklínek a dobře uzavřeme. Užíváme 1 lžičku denně jako lék.

Likér z máty peprné

Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
(c) Maura and Eleonora, 2010
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one