Autor stránek

Autor stránek

Zde může být text o autorovi

Stránky tělesné, duševní a citové harmonie

Jaká témata máte v oblibě?

Celostní péče (11 | 65%)
Rozhledy (2 | 12%)
Recepty (4 | 23%)

Kuřecí rizoto

PŘÍPRAVA RÝŽE
400 g rýže, velká cibule, 10 tlučených nebo celých
hřebíčků, 6 tlučených kardamomů, ˝ lžičky koření karí,
˝ lžičky pálivé papriky, ˝ lžičky mletého nového koření,
pár kapek tabaska, 3 lžíce oleje, sůl

PŘÍPRAVA MASA
maso: kuře, 250 g másla, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku,
lžička rozdrcené sušené petrželové natě, ˝ lžičky tlučeného
hřebíčku, lžička tlučeného kmínu, ˝ lžičky mletého nového koření,
˝ lžičky mletého pepře, lžička zázvoru, ˝ lžičky
tlučeného kardamomu, lžička koření karí, bobkový list,
kelímek jogurtu, citron, šálek mléka, sůl

POSTUP PRO PŘÍPRAVU RÝŽE:
Na oleji pražíme opranou rýži a drobně nakrájenou cibuli. Když
rýže sklovatí a cibulka zlátne, zalijeme trochou vody, v níž jsme
rozmíchali všechny ostatní ingredience, a dusíme nejvýše pět
minut. Pak odstavíme.

POSTUP PRO PŘÍPRAVU MASA:
Očištěné kuře naporcujeme a dáme do pekáče
s jogurtem, kořením vyjma karí, citronovou šťávou, rozetřeným
česnekem a solí. Nakrájenou cibulku osmažíme dozlatova a asi dvě
třetiny přidáme k masu. To pak pokryjeme připravenou rýží,
pokapeme máslem, na němž jsme smažili cibulku, a zalijeme mlékem
s kořením karí. Ve vyhřáté troubě dusíme asi hodinu nebo i trochu
déle. Hotové rizoto posypeme zbytkem smažené cibulky.
Nechte si zasílat novinky přímo do Vaší emailové schránky
(c) Maura and Eleonora, 2010
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one